Percutian ke Singapore dimana percutian melawat  Stesen Tanjung Pagar, Woodland dan Bukit Timah sebelum diserahkan kepada pihak kerajaan Singapore. huhuhu......................  hilang lagi satu hak kerajaan Malaysia.

Kami berlepas dari Stesen Keretapi KL Central pada jam 11 malam.  Kami menaiki koc khas.  Pada malam tersebut pihak KTMB mengadakan majlis harijadi bagi staff yang menyambut harijadi pada bulan Jun dan juga ada cabutan bertuah.  Saya merupakan salah satu yang bertuah pada malam tu. Hehehe.............. Pssttt...........nak tahu KTMB sekarang ada menyediakan event coach.  Memang meriah dalam coach nie.

Kek harijadi.  Pulut Kuning.


Saya sponsor kek karot cheese.


Pada malam tersebut saya tak lepas peluang untuk menunjuk bakat menyanyi 2 buah lagu.  Tersenyum simpul suami mendengar nyanyian saya.  hehehehe...........  perasan la pulak saya nie .  

Menyanyi punya sakan sampai kul 3am. hehehe. Pastu saya masuk bilik then terus tidur.................hehehe. Sedar2 dah jam 6.45am. Dah nak tiba di Stesen Johor Bahru. Di JB kami dikehendaki mengisi borang masuk Singapore. Nie dia stesen Woodland.  Turun untuk cop immigresen dan kastam.  erm...........  mata ngantuk.  

 

Kami tiba di Stesen Tanjung Pagar jam 9am. Nie adalah pemandangan Stesen Tanjung Pagar Singapore.


Stesen ini akan diserahkan kepada pihak Kerajaan Singapore dengan rasminya pada 30.6.2011.  Pada tarikh tersebut juga Sultan Johor akan bawa keretapi terakhir keluar dari Singapore.


Opppsss...........  sempat posing.  Muka nampak ceria sebb dah mandi dalam train.
Coach 1st class sediakan bilik bersama bilik mandi tau.Jam 10.30am mula lah perjalanan kami melawat sekitar bandar Singapore.


Stesen Bukit Timah Singapore


Sentosa Island.

Psst..................  saya nie pi mana pun cari Hard Rock.
Pi Beijing, Penang, Phuket, Pataya akan datang Bali laks.  ahakas................

Berakhir sudah perjalanan ku ke Singapore. Kenangan indah disana. Actually gambar banyak tapi tak leh la upload semua. 

Sehingga berjumpa di Percutian ku seterusnya ke BALI pada July.

Tata.... titi....tutu.......

Wasalam.
Share To:
Magpress

Kakmai

info akan datang......

0 comments so far,add yours