Semalam 1.2.2012 merupakan Public Holiday bagi penduduk Wilayah Persekutuan.  Sempena hari cuti ini Kak Mai tak lepas peluang dengan mengambil kesempatan untuk menghadiri kelas Chocolate bersama sifu Puan Arah dari "Arahchocolate.com." 

Fuhh.................kelas Arah memang best dan santai then hanya 2 orang jer. So tak la pening kepala dan haru biru................hehehe  ini luahan dari pengalaman pi kelas yang ramai student.  Banyak ragam, banyak songeh dan time Demo nampak kepala jer. huhuhu.......... kalau pi kelas yang ramai student kene kental dan kuat semangat.. hehehehe  ..............Kak Mai yang kuat pun selalu pi kelas camnie half way dah pening kepala nak pitam.

Okey....Kelas semalam Kak Mai belajar ngan arahchocolate.com adalah seperti berikut. 

HANDS ON-KELAS COKLAT
( yang akan anda lakukan sendiri...)
*Pralin Couverture            *Pralin Compound
*Coklat Oreo/mewarna     *Coklat Oreo Imej
*Lolicoklat/mewarna         *Coklat Box mini/mewarna

-Membuat inti/filing
-Teknik mewarna coklat
-Nota & resepi diberi
-Alamat pembekal coklat & peralatan
-Penjagaan coklat & acuan.
Nie dia hasil keras tasngan Kak Mai semalam.  Tadaaaaaaa..................... 
Heart Box - S


Lolichoc Heart & Rose - RM1.60
Chocolate Orea Edible Image - RM2.00Chocolate Oreo

Chocolate Oreo - RM1.60 sekotak
Lolichoc Rose - RM1.00Semasa Kak Mai  sampai rumah arah .............Ka Mai amat teruja nak belajar bila terpandang atas meja Arah pemilik Arahchocolate.com penuh dengan pelbagai bentuk coklat yang dihasilkan oleh beliau untuk shooting KOSMO.  Wow................lihatlah gambar dibawah, Kak mai ambil lepas mendapat keizinan dari Arah.  Sesiapa yang ingin mengetahui lebih lanjut  sila kunjungi blog beliau di http://arahchocolate.blogspot.com/..............  TAHNIAH  Arah...........  InsyaAllah Kak Mai akan menuntut ilmu lagi dengan arah.Share To:
Magpress

Kakmai

info akan datang......

0 comments so far,add yours