Percutian bersama Bonda selama 6 hari ke SHANGHAI / HANGZHOU / SUZHO memang mengembirakan.  Terutama dapat menunaikan hajat bonda yang teringin ke Shanghai. Percutian ini di uruskan oleh Apple Holiday yang merupakan Travel Agent yang Kak Mai sering guna dari dulu lagi. Service yang bagus, hotel 5 bintang dan semuanya teratur............


 Pusat Bandaraya Shanghai




 Shanghai Oriental Pearl TV Tower. Ketinggian dia mencecah 1,536 kaki  merupakan Tower yang ketiga tertinggi di Dunia.






Gayat oooooo..................
 



  control ayu sebab nak mengedik dalam hati kecutttt................ hahaha



 1 st Day Lunch







Lion Grove Garden










 Suzhou Time Square


 NANYA HOTEL -  5 bintang hotel ...............  tidur lena.........


 2nd day Lunch








  2nd Night stay kat YONGHUI  INTERNATIONAL HOTEL. memang  exclusive dan selesa siap wifi dalam bilik.  Malam skype ngan Darling dan anak-anak. 

Bangun pagi .....sayangnya nak tinggalkan katil yang empuk dan nyaman huhuhu..........  tapi apakan daya pagi ada aktiviti round-round bandar Sozhou......





 West Lake Boat Ride



 ala tomey nyer Ustazah.  Enjoy tak holiday ngan anak murid..........









 Tea Farm - Longjing
 Beli Tea 500gm - RMB600 demi bonda.............. hehehe



 Bullet Traint from Suzhou to Shanghai.






  Tengok skrin tu kelajuan nya dah mencecah 303km/h.  Tapi tak terasa ..........







 3rd Day Lunch







 Pemandangan waktu malam di tengah Bandaraya Shanghai. Opposite Ray-front Hotel.






 Jade Outlet.  Tak beli pun .............. mummy dan Yati jer beli gelang jade............. beribu beb........




 Menaiki Cruise di Shanghai melijhat keindahan bandar Shanghai di waktu malam..............  mengimbau kenangan Candle light atas Cruise di Chow Phraya River, Bangkok 2011.



























habis dah.....................

Tunggguuuuuu.....................entry akan datang.  Winter di KOREA.............. insyaAllah..............
Share To:
Magpress

Kakmai

info akan datang......

0 comments so far,add yours